اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران گفت: عمده پرونده های کلان و ملی و بحران زا در کشور در حوزه پلتفرم های رمز ارز است.
به گزارش مشرق ، امین تویسرکانی بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران و پژوهشگر حوزه حقوق سایبری در مورد چالش ها در حوزه رمز ارزها، گفت: نظام قضایی و کیفری کشور با چالش های متعددی در حوزه رمز ارزها مواجه است و به نوعی در آستانه یک بحران بالفعل قرار گرفته است که این بحران ها در نهادهای انتظامی و قضایی نمود یافته و معضلات بسیاری را ایجاد کرده است.
وی اظهار کرد: با وجود تلاش ها برای ساماندهی رمز ارزها هنوز در این حوزه فاقد قوانین خاص هستیم و تنها قانونی که در بانک مرکزی در آذرماه سال 1402 تصویب شد به طور محدود به این حوزه اشاره داشته است و از آن زمان تاکنون، بانک مرکزی هنوز آیین نامه های لازم برای اجرای این قانون را وضع نکرده است.
بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران در پاسخ به این سوال که آیا در این حوزه نیازمند قانونی خاص هستیم یا خیر؟ گفت: پدیده رمزارزها یک فناوری نوین است و اگر بخواهیم قانون را کاملاً منطبق بر یک فناوری خاص بنا نهیم، به نظر می رسد که توجیه منطقی خاصی ندارد. قوانین باید کلی و جامع باشند تا بتوانند تمام پدیده ها را تحت پوشش قرار دهند؛ چرا که قانونگذاری خاص و ویژه در هر حوزه ای ممکن است به سرعت دچار کهنگی و بی خاصیتی شود. به نظر می رسد که در حوزه های حقوقی و کیفری در کشور ما کمبود خاصی وجود ندارد و ما با تورم کیفری مواجه هستیم؛ به طوری که برای هر رفتاری که در این زمینه اتفاق می افتد، چندین عنوان جرم قابل انطباق است.
وی گفت: با توجه به قانون جدید بانک مرکزی که برای حوزه رمزارزها ایجاد شده، دیگر نیازی به وضع قوانین جدید به معنای خاص نیست. این قانون فراهم است و باید از آن بهره برداری شود. هرچند که این قانون هنوز به طور کامل اجرایی نشده و تشریفات و آیین نامه های لازم در حال تشکیل است، اما حاکمیت، به ویژه بخش قضایی و دولت، باید از بانک مرکزی مطالبه کند که چرا این قانون پس از چندین ماه هنوز اجرایی نشده است.
تویسرکانی با بیان اینکه بیش از 100 صرافی رمز ارز داخلی در کشور فعال هستند و از امتیازات نظام بانکی و تبادلات ریالی بهره مندند، ادامه داد: به عنوان یک قاضی، آسیب هایی جدی در این حوزه مشاهده می کنم و پرونده های متعددی را بررسی کرده ام که شامل پرونده های کوچک و همچنین پرونده های ملی و بحران زا با ده ها هزار شاکی و ارقام بسیار بالاست، به نظر می رسد تا زمانی که این آسیب ها و بحران ها حل نشوند نظام قضایی کشور همچنان درگیر خواهد بود.
بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران گفت: بسیاری از مردم، دارایی های خود را در این صرافی ها سپرده گذاری کرده اند و هر لحظه احتمال از بین رفتن این دارایی ها وجود دارد. این صرافی ها می توانند به ابزاری برای پولشویی تبدیل شوند و امکان پیگیری و جبران خسارت برای مالباختگان را دشوار سازند. صرافی های رمز ارزی بودند که دارایی های مردم را جمع آوری و به یکباره آن را از حیطه اختیارشان خارج و تصاحب و به رمز ارز دیگری تبدیل کردند و بدین واسطه کلاهبرداری کردند.
وی ادامه داد: بسیاری از این صرافی ها در فعالیت های مجرمانه نیز دخالت دارند و پرونده های متعددی از جمله پرونده کریپتولند نشان دهنده ناهنجاری های جدی در عملکرد این پلتفرم هاست. از آن جا که این صرافی ها اطلاعات حساس میلیون ها نفر را در اختیار دارند، ابعاد امنیتی این قضیه نیز باید مدنظر قرار گیرد.
تویسرکانی با بیان اینکه عمده پرونده های کلان و ملی و بحران زا در کشور در حوزه پلتفرم های رمز ارز است، گفت: عمده پرونده های کلان در حوزه رمز ارز با انگیزه مجرمانه شکل گرفته است، رمز ارزی که فاقد ارزش بود عرضه شده و به شکل پانزی گسترش یافته است و به چند نفر اولیه سود ارائه داده و بقیه ضررهای هنگفتی را کرده اند.
تویسرکانی در مورد لزوم تنظیم گری در حوزه رمز ارزها افزود: چماق و تهدیدی که از سوی فعالین اقتصادی در این زمینه وجود دارد این است که اگر در این حوزه ورود پیدا کنید به حوزه های زیر زمینی رسوخ پیدا می کند. چرا که برخی معتقدند که این حوزه ها نظارت پذیر نیست و ورود به آن باعث از بین رفتن ماهیتشان می شود.
بازپرس دادسرای جرایم رایانه ای تهران با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا نمی توان فعالیتی را بدون نظارت و تنظیم گری مؤثر تصور کرد، گفت: حتی در آزادترین اقتصادها نیز این قاعده وجود دارد. اینکه بخشی از اقتصاد را رها کنیم با این بهانه که ممکن است به حوزه های زیر زمینی رسوخ پیدا کند به نظر کار عاقلانه ای نیست، باید تدبیری جدی در این حوزه اندیشید چرا که حوزه رمز ارزها از خلاء نبود نهادهای متولی رنج می برد و برای نهادسازی نیازمند قانون جدی هستیم.
وی ادامه داد: سوال این است که آیا نهادسازی باید به سمت تنظیم گری برود یا نظارت حداقلی؟ باید این روند کامل رها را کنار بگذاریم. مطمئن هستم در هیچ کجای دنیا این میزان رهایی وجود ندارد ما هیچ نهاد ناظر یا تنظیم گری نداریم. حتی در لیبرال ترین اقتصادهای این وضعیت وجود ندارد و تصور من این است که ما باید وارد یک حوزه تنظیم گری حداقلی شویم.
بر اساس گزارش قوه قضاییه، تویسرکانی گفت:صرافی ها باید مسئولیت فعالیت های خود را بر عهده بگیرند و با استفاده از فناوری های مدرن، معاملات مشکوک را شناسایی کنند. تجربه نشان داده که ایجاد نظارت حداقلی به هیچ وجه موجب ریزش سرمایه ها یا کوچ مردم به صرافی های خارجی نخواهد شد. مردم به فعالیت های رمزارزی علاقه مندند و این حوزه نیازمند یک نظام معقول و منطقی است که ضمن رعایت حقوق و منافع عمومی، به رونق آن نیز کمک کند، در نهایت، باید با آزمون و خطا و پیش بینی قابلیت ها، به بهبود و توسعه این سیستم بپردازیم.
{{name}}
{{content}}